Brassói aprópecsenye II
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 60 dkg szűzpecsenye vagy sovány comb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál majoránna
- 40 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 hegyes pirospaprika
- 1 zöldpaprika
Elkészítés
A húst csíkokra, a szalonnát gyufaszál vékonyra, a hagymát kis kockákra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, kivesszük, benne megfonnyasztjuk a hagymát. Visszatesszük a szalonnát. Rátesszük a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A paprikákat kockákra vágjuk, beletesszük. A húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a megfőzött borsót. Ha megfőtt, az olajban megpirult hasábburgonyát hozzákeverjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.